
Seracılıkta yeni teknolojilerin ve yapay zekanın faydaları konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan HORIZON/PRIMA destekli SusMedHouse projesinin Proje Kapanış (Final Public Event ) etkinliğine sizleri davet etmekten mutluluk duyuyoruz.
SusMedHouse projesi, AR&TeCS [Koordinatör, Türkiye], CNR-ISAFOM (İtalya), Water On-line Analysis-WOLA (İspanya), AVIPE (Potagual), Antalya Tarım (Türkiye), Proteus (Mısır) ve Fraunhofer -ISE (Almanya) tarafından Avrupa Birliği’nin desteğiyle. yürütülen ortak inovasyon ve geliştirme çalışmadır.. Projenin amacı, yenilikçi teknolojiler ve yapay zeka kullanılarak sürdürülebilir seracılık uygulamalarını geliştirmek ve gerçek ortamda göstermektir.
15 Haziran 2023 tarihinde saat 09:30’da Gölbaşı/ANKARA’da
Ankara Ü. Teknokent ve ARTECS SusMedHouse Demontrasyon Serasında gerçekleşecek
etkinlikte, proje ortaklarından, proje kapsamında gelişitirlen ve seracılıkta en son teknolojileri ve uygulamaları kapsayan sunumları yer alacaktır.
Ayrıca etkinlik, katılımcılara sürdürülebilir ve yenilikçi çiftçilik uygulamalarına ilgi duyan, benzer düşüncelere sahip bireyler ve kuruluşlarla ağ kurma fırsatı sağlayacaktır.
Aralarda ve sera ziyareti sırasında sorular ve tartışmalar için yeterli zaman olacaktır.
Katılım durumunuzu; lütfen 06 Haziran 2023 tarihine kadar info@ar-tecs.com adresinden veya WhatsApp: +905424772013 dan bildiriniz.
Sizi SusMedHouse projesinin sonuçlarının yaygınlaştırılması ve kullanımı amacıyla düzenlenen son etkinliğine davet etmeyi ve seracılıkta yeni teknolojilerin ve yapay zekanın heyecan verici olanaklarını birlikte tartışmaya bekliyoruz.
Saygılarımızla,
Dr. T.Yaşar KATIRCIOĞLU
SusMedHouse Projesi Koordinatörü
NİHAİ HALKA ETKİNLİK
ANKARA, TÜRKİYE (15-16 HAZİRAN 2023)
- BİRİNCİ GÜN PROGRAMI (15 HAZİRAN 2023, ANKARA ÜNİVERSİTESİ TEKNOKENT, GÖLBAŞI/ANKARA)
- 09:00-09:30 Hoşgeldiniz, Kayıt
- 10:00-10:30 Açılış Konuşmaları (Belirlenecek,)
- 10:30-10:45 Kahve Arası
- 10:45-12:30 SusMedHouse Konsorsiyumu Üyelerinin seracılıkta kullanılacak yeni teknolojiler hakkında farkındalık yaratma amaçlı sunumları (10-15 dakika)
SusMedHouse Projesi ve Demo sera hakkında genel bilgiler (Koordinatör, AR&TeCS)
Sera için AI ve DSS geliştirilmesi (AR&TeCS, Türkiye)
Çoklu sensörlü Biyosensörlerin Geliştirilmesi (WOLA, İspanya)
Sera için Agro-PV kullanımı ve Güneş ışığı optimizasyonunun geliştirilmesi (Fraunhofer, Almanya)
Sera çatı kaplama malzemeleri üzerinde Solar Kaplama (Kışlık) ve Low-E (Yazlık) Kaplama geliştirilmesi (Fraunhofer, Almanya)
Biyobozunur sera büyüme ortamı geliştirme (CNR-ISAFOM, İtalya)
Entegre Zararlı ve Patojen Yönetimi (AVIPE, Portekiz)
- 12:30-14:00 Yemek (A.Ü. Teknokent)
- 14:00-15:00 Sera teknolojilerindeki gelişimin SDG’ler ve AB Yeşil Mutabakat misyonlarından gereklilik ve beklentileri karşılamaya etkisi üzerine Açık Tartışma, AB misyonları (Panelist TBA)
(Tartışmada; SusMedHouse Projesi sonuçları ve Yenilenebilir Enerji kullanarak akıllı sera verimliliğini ve sürdürülebilirliğini artırmak için olası yeni teknolojiler/inovasyonlar da dikkate alınacak)
- 15:00- 15:30 Kahve Molası
- 15:30-15:45 A.Ü. Teknokentten SusMedHouse Serasına geçiş (GOLBAŞI, KARAOĞLAN)
- 15:45-16:45 SusMedHouse Serası Tanıtım Serasına Ziyaret
2. İkinci GÜN PROGRAMI (Talep fazla olması durumunda 16 Haziran 2023 sabahı Sera Ziyareti de planlanacaktır.)
